13 mars 2013

Festlig ädelfilé

Ca 4-5 portioner

Ingredienser:
Smör
Broccoli
1 Vitlöksklyfta
1 Fläskfilé
1 Paket bacon
1 Burk Creme Fraiche
1 Paket vispgrädde
Buljongtärning/fond för sälta
1 Kvibile Ädel

Gör så här:
Lägg lite broccoli i en ungsform.Stek en hackad vitlöksklyfta i smör. Lägg ned fläskfilébitar i vitlökssmöret och stek dom. När de är fördigstekta lägger du ner fläskfilen och vitlöksbitarna i formen ovanpå broccolin. Stek sen ett paket bacon i bitar och lägg dessa över fläskfilen. låt fettet vara kvar i stekpannan. Rör ner en burk creme fraiche och ett par dl grädde i baconflottet. Tillsätt buljongtärning för sälta och smula ner en ädelost och låt detta puttra ihop till en sås. Häll det över allting i formen och riv lite god ost över och gratinera i ugnen tills osten blivit gyllenbrun. Servera med en god sallad med lite fetaost och du har en festmåltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar