15 dec. 2012

Pepparkakor

50 st

1 ägg
3 msk kokossocker
1 msk kokosmjölk
1 msk vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl skållad, finhackad mandel

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och kokossocker pösigt. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa till en deg. Rör ner den skållade finhackade mandeln i degen. Låt degen vila 30 minuter i kylen.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Dra bort det övre pappret och stansa ut dina pepparkakor med önskad papparkaksform. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen i 12-15 minuter, tills de fått fin färg. Ha lite koll, tiden beror på hur tunna de är. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar