29 okt. 2012

Lasagne med köttfärssås

4 portioner

4 ägg
125 g philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
1 krm salt
500-600 g blandfärs
Smör att steka i
1/2 dl tomatpuré
2 burkar krossade tomater
Salt
Peppar
100 g riven ost

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen pösigt. Blanda i färskosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir slätt. Låt stå ett par minuter och vispa sedan en gång till. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt. Om du får ut smeten på hela ytan är det lagom tjockt. Grädda med papperet på i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Dra av det översta papperet och skär sedan lagom stora fyrkanter av pastan.

Höj ugnsvärmen till 225 grader. Fräs färsen i smör och tillsätt tomatpuré och de krossade tomaterna. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattorna och köttfärssås i en ugnssäker form, avsluta med riven ost. Grädda i mitten av ugnen tills osten har fått en fin färg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar