22 okt. 2012

Kryddiga spett med paprikasås

Grillspett:
600 g oxfilé
1 vitlöksklyfta
1/2 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 msk starkt paprikapulver
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl rapsolja

Paprikasås:
250 g rostad paprika på burk
1 dl crème fraiche
1 msk vit balsamvinäger
Salt
Peppar

Gör så här: Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Riv vitlöken och blanda med chilipulver och spiskummin i en skål. Lägg ner köttet och rör runt ordentligt i kryddblandningen. Låt vila 1 tim och tillsätt sedan paprikapulver, vinäger och olja och låt dra ytterligare minst en halvtimme, gärna längre. Tillsätt därefter salt, trä upp köttbitarna på blötlagda grillpinnar och grilla i grillpanna eller på utegrill. Pensla med eventuell överbliven marinad. Peppra lite extra på spetten när de är färdiggrillade.

Gör i ordning paprikasåsen medan köttet marineras. Mixa rostad paprika med balsamvinäger till en jämn smet. Blanda i crème fraiche för hand. Riv eller pressa vitlöken och blanda i. Smaka av med salt och peppar. Servera grillspetten med såsen och en sallad med gröna blad, olja, vinäger och lite salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar