9 feb. 2010

Annas saftiga morotsbröd

Ca 14 bullar

1kg morötter
2dl solroskärnor
2dl pumpakärnor
1dl krossade linfrön
1dl sesamfrö (plus lite för dekoration)
4 ägg
Salt efter smak

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint (använd gärna assistent) och lägg i en skål. Mixa alla frön tillsammans (i en annan skål) med stavmixer till ett fint ”mjöl”. Tillsätt sedan ca 2dl av de rivna morötterna och mixa lite till.

Blanda ner allt i skålen med morötter. Knäck och vispa äggen i en annan skål. Tillsätt sedan äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop. Salta! Forma degen till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Bullarna kommer ej att jäsa, forma dem därför till den storlek du vill ha. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen ca 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar