9 feb. 2010

Moussaka

Ca 4 portioner

800 g blandfärs
Smör att steka i
1-2 Aubergin
1/2 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1/2 liten burk turkisk yoghurt
2 äggulor
En påse riven ost
Parmesan efter smak
Garam masala
Spiskummin
Chilipulver
Salt
Peppar
Muskotnöt, riven

Gör en köttfärssås med kryddning av mkt garam masala, och spiskummin. Krydda den rätt het med chilipulvret och salta och peppra den. Blanda yoghurten med äggulorna och den rivna osten. Sprid auberginen i en smörad form och varva köttfärs, ostyoghurt och aubergine tills den blir som en lasagne. Toppa med ostyoghurt och sist färskriven parmesan .

Kör i ugnen på 175 gr i ca 40 min eller tills den ser färdig ut. Servera med isberssallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar