9 feb. 2010

Fläskfilé gorgonzola

Ca 4 portioner

600 g fläskfilé
200 g champinjoner
1 gul lök
1 pkt bacon
5 dl crème fraiche
50 g gorgonzola
1-2 dl riven ost
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
Salt
Peppar

Gör så här: Bryn fläskfilén så att den får färg men fortfarande är lite rosa i mitten. Stek baconet i mindre bitar. Dela champinjonerna och stek dom, klyffta löken och stek den. Lägg allt åt sidan. Smula gorgonzolan i pannan, tillsätt crème fraichen, sojan och balsamvinägern.

Blanda ner champinjonerna, baconet och löken. Smaka av med salt och peppar. Skiva fläskfilén och placera den i mitten av pannan. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca 5-10 minuter. Servera med broccoli eller sallad. Festligt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar